MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

2017.szeptember 1-el hatályba lépett az Erdőtörvény módosítása. A módosításokat minden, ezen időpont után megindított erdészeti hatósági eljárásban alkalmazni kell!

2016.július 1-től új típusú, szigorú számadású szállítójegy és műveleti lap használata kötelező, melyek beszerzésében a MERD közreműködik. Keressen minket a 06 30/ 289 2489 telefonszámon, vagy a maganerdokert@gmail.com e-mail címen!

 
Jótanácsok / Erdőgazdálkodó váltás egyszerűen

Eljárási díjjal kapcsolatos tanácsok

Jelenleg az erdészeti hatóság erdőgazdálkodó váltás esetén dupla eljárási díjat szab ki, azaz meg kell fizetni az erdőgazdálkodó törlése és az erdőgazdálkodó nyilvántartásba vétele után is a 6.500 Ft alap-, + a földrészletenkénti 5.000 Ft-os eljárási díjat. Az eljárási díjat szabályozó jogszabályban az eljárási díjat felsorolásban, „erdőgazdálkodó nyilvántartásba vétele,törlése” esetében határozza meg, így álláspontunk szerint nem szabható ki duplán. Amennyiben az eljárási díjjal nem értünk egyet, akkor a határozat ezen része ellen jogorvoslattal élhetünk, amely fellebbezés nem befolyásolja a határozat többi részének jogerőre emelkedését, így bejegyzést, az erdőterv határozat kiadását illetve a gazdálkodást beindítását. A fellebbezés pozitív elbírálása esetén pedig visszakaphatjuk a kiszabott eljárási díj felét, valamint a fellebbezés díját is. Ez egyes esetekben tetemes összeg is lehet )pl. 4 hrsz érintettség esetén 26,500 Ft).

Amennyiben az erdőgazdálkodó váltásra azért kerül sor, mert az előző erdőgazdálkodó elhunyt, akkor ennek tényét a halotti anyakönyvi kivonat másolati példányának csatolásával jelentsük be az erdészeti hatósághoz, így a volt erdőgazdálkodót hivatalból indult eljárás keretében törlik a nyilvántartásból, eljárási díj kiszabása nélkül. Ezt követően kérheti az új földhasználó erdőgazdálkodóként való bejegyzését.

 
minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014MSBT.hu design