MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tájékoztatás Viharkárral érintett erdőrészletek támogatásának igényléséről a Friss hírek rovatunkban!

 
Események, rendezvények

Szakmai fórum - Összefoglaló

Tisztelt Ügyfelek!

2015. szeptember 30-án a MERD Magánerdőkért Egyesület Szakmai előadást tartott, melyre igen nagy volt az érdeklődés. Több mint 100 erdőgazdálkodó, szakirányító hallhatott részletes és átfogó tájékoztatót az ipari faültetvényekről, az erdészeti támogatásokról és az erdészeti termelői csoportokról.

A rendezvény célja, hogy az erdőgazdálkodók és erdész szakemberek új technológiával ismerkedjenek meg és javíthassák piaci lehetőségüket, kapcsolatot teremtsünk a keresleti és kínálati oldal között.

 Az előadást Kiss János a MERD Elnöke nyitotta meg, majd átadta a szót az előadóknak.

A sort Nagy Imre az ERTI  munkatársa kezdte, majd a Derula Kft-től Szabó Noémi tartott előadást szolnoki telephelyű cégükről, a feldolgozás menetéről, piaci igényeikről illetve a gazdálkodásukban lévő közel 2000 ha-os ipari faültetvényükről. Erdész szakemberek szakmai kérdéseiket is feltehették az elhangzott technológiáról nemcsak Nagy Imre felé, hanem az ipari faültetvények gazdálkodásáért felelős erdésznek is.

 Amennyiben kérdése van a Derula Kft-vel kapcsolatosan, akkor az Egyesületen keresztül fel tudják velük venni a kapcsolatot, örömmel adjuk meg elérhetőségüket, mind a felvásárlással, mind szakmai-technológiai kérdésekről legyen szó.

 Ezt követően a délutáni órákban Lapos Tamás az Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztály Erdészeti Igazgatóságának erdészeti referense vette át a szót és beszélt a 2014-2020 Vidékfejlesztési Program erdészeti jogcímeken belül várható támogatásokról, pályázati rendszer változásairól, általános információkat osztva meg a hallgatósággal, hiszen pályázati kiírás még nem jelent meg.

 Erre vonatkozóan a MERD december elején az idén várható pályázati kiírásról előadást szervez, ahol reményeink szerint már konkrét feltételrendszerről és teendőkről tájékoztathatjuk az erdőgazdálkodókat és erdész szakembereket.

 Ezt követően az érdeklődők erdőgazdálkodási termelői csoport létrehozásáról és a felmerülő gyakorlati kérdésekről folytathattak beszélgetést az FM Termelői Szerveződések Osztályának munkatársával.

A szakmai előadásunkról a következő linkben bővebben is olvashatnak:

  http://erdo-mezo.hu/2015/10/06/felkeszult-a-szakma-az-ipari-faultetvenyekre-maganerdokert-egyesulet-konferencia-i-resz_/

 http://erdo-mezo.hu/2015/10/07/erdeszeti-geptamogatas-hasznalt-gepekkel-erdotelepites-utan-is-marad-a-teruletalapu-merd-maganerdokert-egyesulet-konferencia-ii-resz/#more-22777

 

Ezúton köszönjük mindenkinek a részvételt!

 Köszönettel:         MERD Magánerdőkért Egyesület

 

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014MSBT.hu design