MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

2017.szeptember 1-el hatályba lépett az Erdőtörvény módosítása. A módosításokat minden, ezen időpont után megindított erdészeti hatósági eljárásban alkalmazni kell!

2016.július 1-től új típusú, szigorú számadású szállítójegy és műveleti lap használata kötelező, melyek beszerzésében a MERD közreműködik. Keressen minket a 06 30/ 289 2489 telefonszámon, vagy a maganerdokert@gmail.com e-mail címen!

 
Erdészeti igazgatás / Bírságok

- Erdőrészlet határainak kitűzésének elmulasztása

Fontos kötelezettség, amely további esetlges jogvitáktól, erdőgazdálkodási bírság kiszabásától óvhatja meg az erdőgazdálkodót (pl.: erdőrészlet határain túl végzett fakitermlés, erdőtelepítés).

Az Erdőtörvény 16§ (9) bekezdése szerint az erdőgazdálkodó köteles az erdőtelepítési, erdőfelújítási erdőnevelési, fahasználati és erdővédelmi munkák megkezdése előtt az erdőrészlet határvonalának töréspontjaira jól látható és időtálló határjeleket elhelyezni. Ezzel megakadályozható, hogy az erdőrészlet határain túl végezzünk bejelentés nélküli, jogosulatlan erdőgazdálkodási tevékenységet.

Erdőrészletenként 10.000 Ft-os bírság szabható ki, ha az erdőgazdálkodó az erdőtelepítési, erdőfelújítási, erdőnevelési, fahasználati és erdővédelmi munkák megkezdése előtt:

  • az erdőrészlet határvonalainak töréspontjaira jól látható és időtálló határjeleket nem helyezi el.
 
minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014MSBT.hu design