MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

2017.szeptember 1-el hatályba lépett az Erdőtörvény módosítása. A módosításokat minden, ezen időpont után megindított erdészeti hatósági eljárásban alkalmazni kell!

2016.július 1-től új típusú, szigorú számadású szállítójegy és műveleti lap használata kötelező, melyek beszerzésében a MERD közreműködik. Keressen minket a 06 30/ 289 2489 telefonszámon, vagy a maganerdokert@gmail.com e-mail címen!

 
Jótanácsok / Jó erdőtervet szeretnék

Gazdálkodói közreműködés

Az erdőgazdálkodónak joga van közreműködni a készülő körzeti erdőtervezés folyamatában. Ha van elképzelése a következő 10 év feladatairól, akkor azt írásban benyújthatja az erdészeti hatósághoz. Amennyiben ez nem ütközik jogszabályba, akkor az erdőtervezők beépítik a tervbe. A terepi munkákat követően kerül sor a részletszintű tárgyalásra, amelyre minden gazdálkodót külön értesítéssel meghívnak. Fontos és elengedhetetlen a gazdálkodó részvétele az egyeztetésen, mivel itt rögzítik a következő 10 év gazdálkodási lehetőségeit és kötelezettségeit. A gazdálkodó meghatalmazással is képviseltetheti magát, általában az erdészeti szakszemélyzet útján.

Fontos tudnivalók:

Akác erdőfelújítások esetében semmi nem tiltja az akác sarjaztatást, ezért a gazdálkodó kérésére az erdészeti hatóság rögzíti, mint erdőfelújítási változatot.

A nem védett természeti területen lévő NATURA 2000 erdőterületeken semmi nem kötelezi az erdőgazdálkodót erdőszerkezet átalakítás végrehajtására.

 
minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014MSBT.hu design