MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

2017.szeptember 1-el hatályba lépett az Erdőtörvény módosítása. A módosításokat minden, ezen időpont után megindított erdészeti hatósági eljárásban alkalmazni kell!

2016.július 1-től új típusú, szigorú számadású szállítójegy és műveleti lap használata kötelező, melyek beszerzésében a MERD közreműködik. Keressen minket a 06 30/ 289 2489 telefonszámon, vagy a maganerdokert@gmail.com e-mail címen!

 
Erdészeti igazgatás / Bírságok

- Erdővédelmi bírságról általában

Az erdőt károsító tevékenység miatt kerül kiszabásra.

Bárkivel szemben kiszabható, aki az adott tevékenységet elköveti, függetlenül attól, hogy "idegen", vagy az erdő tulajdonosa-e, vagy erdőgazdálkodója.

Az eljárás általában bejelentésre indul, amennyiben az adott ügyben már egy eljárást (szabálysértési, rendőrségi, egyéb) lefolytattak, ahol a tevékenységet végző személye megállapítást nyert, akkor az erdővédelmi bírság is kiszabható vele szemben, függetlenül attól, hogy más hatóság más jogcímen már eljárt.

Az eljárás megindításáról értesítik az ügyfelet, aki még a határozat meghozatala előtt élhet nyilatkozattételi jogával, majd a határozat ellen jogorvolat illeti meg.

 
minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014MSBT.hu design