MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

2017.szeptember 1-el hatályba lépett az Erdőtörvény módosítása. A módosításokat minden, ezen időpont után megindított erdészeti hatósági eljárásban alkalmazni kell!

2016.július 1-től új típusú, szigorú számadású szállítójegy és műveleti lap használata kötelező, melyek beszerzésében a MERD közreműködik. Keressen minket a 06 30/ 289 2489 telefonszámon, vagy a maganerdokert@gmail.com e-mail címen!

 
Jótanácsok / Támogatási és kifizetési eljárások

Natura2000 területre nyújtott kompenzációs támogatás, erdészeti potenciál, erdőszerkezet átalakítás

Tipikus hibák a támogatási eljárásokban az ügyfelek részéről:

  • Az Országos Erdőállomány Adattárban nem bejegyzett erdőgazdálkodó a támogatni kívánt erdőrészleten: ha a támogatási/kifzetési kérelem benyújtásának pillanatában nincs a kezünkben az erdészeti hatóságtól a nyilvántartásba vételi határozatunk, arra az évre ne nyújtsuk be a kérelmet, még akkor sem, ha folyamatban van a nyilvántartásba vételi eljárásunk, hiszen a nyilvántartásba vételi határozatnak jogerőre kell emelkednie (kézhez vételtől számított 15 nap, minden értesítettnek külön figyelik és a legkésőbbitől számít a 15 nap).
  • Nem rendelkezett erdőterv határozattal a nyilvántartásba vett erdőgazdálkodó: a támogatási/kifzetési kérelem benyújtásakor már rendelkeznie kell a kérelmezőnek az erdőterv határozattal, tehát itt figyelemmel kell lenni arra, hogy a lejárt Körzeti Erdőtervvel érintett területek esetén nem kap ilyet hivatalból a nyilvántartásba vett erdőgazdálkodó, hanem külön kérelemmel átmeneti erdőtervet kell kérni az erdőterületre.
  • A támogatási/kifizetési kérelemben feltüntett erdőrészletek már nem léteznek, illetve azokon nem a kérelmet benyújtó az erdőgazdálkodó:  régen nyilvántartásba vett erdőgazdálkodó, az erdőterületen körzeti erdőtervezés zajlott, és a kérelemben még a régi körzeti erdőtervi adatokat tüntették fel. A kérelem benyújtásakor legyen nálunk az ÉRVÉNYES ERDŐTERV HATÁROZATUNK, és akkor a hatályos adatokkal tudunk dolgozni.
 
minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014MSBT.hu design