MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

2017.szeptember 1-el hatályba lépett az Erdőtörvény módosítása. A módosításokat minden, ezen időpont után megindított erdészeti hatósági eljárásban alkalmazni kell!

2016.július 1-től új típusú, szigorú számadású szállítójegy és műveleti lap használata kötelező, melyek beszerzésében a MERD közreműködik. Keressen minket a 06 30/ 289 2489 telefonszámon, vagy a maganerdokert@gmail.com e-mail címen!

 
Erdészeti igazgatás / Nyilvántartásba vétel

Erdőgazdálkodó nyilvántartásba vétele

Erdőgazdálkodó nyilvántartásba vételi eljárás:

Eljáró hatóság: Hajdú-Bihar megyei Kormányhivatal Debreceni Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály (4024 Debrecen, Kossuth u. 12-14) a Szabolcs –Szatmár - Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok Megyében  található erdők esetében.

Kérelemre induló eljárás, formanyomtatvány használata kötelező (elérhető: portal.nebih.gov.hu/ugyintezes/noveny/nyomtatvanyok)

A nyilvántartásba vételi eljárás díja: 2017.szeptember 1-e után indult ügyekben nem kell eljárási díjat fizetni.

Az eljárás folytatása során ellenőrzésre kerül a használati jogcímet igazoló dokumentumok (lásd: Jó tanácsok; Erdőgazdálkodó szeretnék lenni) vizsgálata, és a kérelemmel érintett ingatlan-nyilvántartási valamint Országos Erdőállomány Adattári adatok

Az Erdőtörvény 2017. szeptember 1-én hatályba lépett módosító rendelkezéseit valamennyi ezt követően indult ügyben alkalmazni kell! A kérelem beérkezésének napja az irányadó, nem a kérelemmel benyújtott szerződések kelte!!

Eljárási határidő:

2017.szeptember 1 és 2017.december 31 között indult ügyekben 45 nap.

2018.január 1-étől indult ügyekben 90 nap.

Eredménye az eljárásnak: "JOGOT KELETKEZTETŐ" hatályú: az erdőgazdálkodót a jogerős nyilvántartásba vételi határozat alapján illetik meg az erdőgazdálkodói (nem tulajdonosi, hanem speciális használati) jogok és terhelik ezen kötelezettségek (a határozat jogerős, ha nem érkezik fellebbezés a kézhezvételtől számított 15 napon belül).

Az erdőgazdálkodó egyedi azonosítót – erdőgazdálkodói kódot -  kap, ez Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 813 ….  számmal kezdődik és bekerül a földrészlethez és erdőrészlethez kapcsoltan az Adattárba. Ettől kezdve bármilyen kérelmet vagy bejelentést tesz az erdőfelügyeletre ezt az erdőgazdálkodói kódot IS fel kell tüntetnie a beadványon. 

 

 
minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014MSBT.hu design