MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

2017.szeptember 1-el hatályba lépett az Erdőtörvény módosítása. A módosításokat minden, ezen időpont után megindított erdészeti hatósági eljárásban alkalmazni kell!

2016.július 1-től új típusú, szigorú számadású szállítójegy és műveleti lap használata kötelező, melyek beszerzésében a MERD közreműködik. Keressen minket a 06 30/ 289 2489 telefonszámon, vagy a maganerdokert@gmail.com e-mail címen!

 
Erdészeti igazgatás / Bírságok

- Erdővédelmi bírság - legeltetés, hulladék elhelyezés, szennyvíziszap-hígtrágya elhelyezés stb

Összefoglaló néven: védelem a káros tevékenységek ellen.

Tilos az erdőben legeltetni, aki ezt mégis megteszi, alkalmanként a jogsértéssel érintett terület nagyságától és az erdő károsodásától függően 30.000 Ft-tól 300.000 Ft-ig terjedő erdővédelmi bírság kiszabására számíthat.

Az erdőben hulladékot elhelyező alkalmanként a jogsértéssel érintett terület nagyságától és az erdő károsodásától függően 50.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig terjedő erdővédelmi bírság kiszabására számíthat.

Szennyvíziszap, hígtrágya vagy talajszennyező anyag elhelyezése esetén, illetve ha erdei avar vagy a humuszos talajréteg termőrétegét összegyűjti és elszállítja (engedélyezett akácnag gyűjtés kivételével), akkor az alkalmanként az erdő károsításának mértkétől függőn 10.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig terjedő erdővédelmi bírság megfizetésére kötelezhető.

 
minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014MSBT.hu design