MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

2017.szeptember 1-el hatályba lépett az Erdőtörvény módosítása. A módosításokat minden, ezen időpont után megindított erdészeti hatósági eljárásban alkalmazni kell!

2016.július 1-től új típusú, szigorú számadású szállítójegy és műveleti lap használata kötelező, melyek beszerzésében a MERD közreműködik. Keressen minket a 06 30/ 289 2489 telefonszámon, vagy a maganerdokert@gmail.com e-mail címen!

 
Jótanácsok / Erdőgazdálkodó váltás egyszerűen

Lehet-e erdőgazdálkodó, akinek az adás-vétele még nincs bejegyezve?

A Földforgalmi törvény (2013.évi CXXII törvény) előírásai szerint a termőföld adás-vételi procedúra jelentősen megváltozott. A hosszabb eljárás miatt érdemes vágig gomdolni, hogy a földhasználati jogot már az adás-vételi szerződéssel egyidejűleg rendezze a tulajdont szerző (amennyiben nincs olyan földhasználó a területen, akinek szerződése nem szüntethető meg közös megegyezés nélkül- haszonbérlet).

A használati jog megszerzése (erdőgazdálkodási haszonbérleti szerződés érvényesítése, erdőgazdálkodóként való bejegyzés) párhuzamosan folyhat a tulajdonjog megvásárlásának ügyével. Tekintettel arra, hogy jelenleg termőföld adásvétele körülbelül 150 napos eljárás, célszerű is a használati jog megszerzését is elindítani. Ez előnyös lehet a támogatások igénylésénél is.

 
minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014MSBT.hu design