MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

2017.szeptember 1-el hatályba lépett az Erdőtörvény módosítása. A módosításokat minden, ezen időpont után megindított erdészeti hatósági eljárásban alkalmazni kell!

2016.július 1-től új típusú, szigorú számadású szállítójegy és műveleti lap használata kötelező, melyek beszerzésében a MERD közreműködik. Keressen minket a 06 30/ 289 2489 telefonszámon, vagy a maganerdokert@gmail.com e-mail címen!

 
Jótanácsok / Erdőgazdálkodó váltás egyszerűen

A szerződés megszüntetése és új szerződés kötése

  • A lehető legegyszerűbb módja a régi erdőgazdálkodó törlésének, amennyiben a felek közös megegyezéssel felbontják a fennálló szerződést, és földhasználati szerződést kötnek az új erdőgazdálkodóval. Törekedjünk tehát a közös megegyezésre. A felmondást követő nap lehet az új jogviszony kezdete.
  • Első lépés a „régi” erdőgazdálkodó jogcímének meghatározása, hogy a szerződés felbontását, illetve esetleg a megszűnés tényét megállapíthassuk. Ha ez az inormáció nem áll rendelkezésünkre,  az erdészeti hatóság nyilvántartásából megtudhatjuk.
  • Erdőgazdálkodási tevékenység ellátására szóló megbízási szerződés megszüntetése a legegyszerűbb, az elszámolási kötelezettség a felek között ebben az esetben is fennáll.
  • Erdőgazdálkodási haszonbérleti szerződés felbontása közös megegyezéssel lehetséges, a megszüntetéskor azokat az előírásokat kell betartani, amit a megkötéskor (írásbeliség, szótöbbség, többiek értesítése).
  • tulajdonosi használati megállapodás közös megegyezéssel történő felbontására is a megkötésének szabályai irányadóak (írásbeliség, egyhangú döntés- megadottnak tekintett hozzájárulások, mindenki értesítése)

Fentiek alapján ésszerű, célszerű és költségtakarékos, ha a fennálló földhasználati szerződés megszüntetését és az új szrződés megkötését egyszerre intézzük.

 
minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014MSBT.hu design