MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

2017.szeptember 1-el hatályba lépett az Erdőtörvény módosítása. A módosításokat minden, ezen időpont után megindított erdészeti hatósági eljárásban alkalmazni kell!

2016.július 1-től új típusú, szigorú számadású szállítójegy és műveleti lap használata kötelező, melyek beszerzésében a MERD közreműködik. Keressen minket a 06 30/ 289 2489 telefonszámon, vagy a maganerdokert@gmail.com e-mail címen!

 
Jótanácsok / Támogatási és kifizetési eljárások

Mezőgazdasági területek erdősítése NVT / EMVA

A kifizetési kérelmet a támogatási döntésben jelzett években az egységes területalapú kifizetési kérelem keretében kell benyújtani.

Sem az erdészeti hatóság, sem az MVH nem jelzi előre, külön, személyre szóló felhívásban, hogy még jár a támogatás, így amennyiben nem nyújtottunk be kifizetési kérelmet az adott évben a meghatározott időben, akkor utólag erre már nincs lehetőség.

A kifizetési kérelem benyújtásakor legyünk felkészültek, és vigyük magunkkal az összes, erdőtelepítéssel kapcsolatos határozatunkat (kiviteli terv, támogatási határozat, erdőterv határozat).

Elődordulhat, hogy az erdőrészlet tag/részlet jele (adattári adatok) megváltoztak Körzeti Erdőtervezés során. Ebben az esetben is a támogatási döntésben szereplő tag/részletjel adatokat kell szerepeltetni a kifizetési kérelemben.

Ha nem mi magunk adjuk be a kifizetési kérelmet, hanem segítséget nyújtanak (pl falugazdász), akkor minden alkalommal ellenőrizzük át a benyújtott kérelmet, amennyiben sárga hibát hoz a rendszer, akkor ne zárjuk le a kérelem benyújtását, inkább a hiba okának megállapítása és megoldása után módosítsuk a kérelmet, ezt május 15-ig minden gond nélkül megtehetjük, május 15-től június 9-ig pedig a támogatás összegének napi1% -val csökkentett "díjat" kell fizetni a módosításért/késedelmes benyújtásért.

 
minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014MSBT.hu design