MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

2017.szeptember 1-el hatályba lépett az Erdőtörvény módosítása. A módosításokat minden, ezen időpont után megindított erdészeti hatósági eljárásban alkalmazni kell!

2016.július 1-től új típusú, szigorú számadású szállítójegy és műveleti lap használata kötelező, melyek beszerzésében a MERD közreműködik. Keressen minket a 06 30/ 289 2489 telefonszámon, vagy a maganerdokert@gmail.com e-mail címen!

 

Magunkról

A MERD

Egyesületünk nonprofit, közhasznú szervezet. Székhelye Nyíregyházán található, épületünkben adunk helyet a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága Nyíregyházi Kirendeltségének.

Székhely: 4400 Nyíregyháza, Kótaji u. 35.

Elnök: Kiss János (06-30-445-0542)

Alelnök: Borkó Károly (06-20-946-2894)

Alelnök: Szabó Nándor (06-30-958-0483)

Miért van szükség a MERD-re?

Egyesületünk a szétaprózott magán-erdőgazdálkodás összefogását tűzte ki célul. Az egységes fellépés, mind az államigazgatás, mind a piaci részvétel területén sokszorosára növeli a magán-erdőgazdálkodás erejét és érvényesülési lehetőségeit. Ennek érdekében két fontos tevékenységet végzünk.

Egyrészt a napi gazdálkodás segítését valósítjuk meg információ átadással, erdészeti igazgatási és támogatási tanácsadással, az ágazatban dolgozó partnerek - mint az erdőtulajdonos, erdőgazdálkodó, erdészeti szakember, erdészeti szolgáltató, faanyag feldolgozó, erdészeti csemetetermesztő és más fontos közreműködők - egymásra találásának segítésével, valamint speciális szolgáltatások fenntartásával.

Másrészt a térség érdekeinek képviseletét látja el a jogszabályalkotás és a kormányzati döntések előkészítése során. Ki képviselje a saját érdekeinket, ha nem Mi magunk? Ennek érdekében az egyesület minden tagjának el kell végeznie a feladatait, legyen az egyszerű adatszolgáltatás, vagy kormányzati szintű tárgyalás.

Tagjaink között erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók, erdészeti szakemberek, erdészeti vállalkozások és szimpatizánsok is előfordulnak.

Kapcsolódó dokumentumok

 
minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014MSBT.hu design