MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 

Elgogadták a Nemzeti Erdőstratégiát

A hosszú távú koncepció megszabja az ország területének egy ötödével való gazdálkodás irányait 2030-ig, és választ keres az erdőkkel kapcsolatos kihívásokra.

Az utóbbi évtizedekben megnőtt erőtelepítéseknek köszönhetően erdeink területének növekedésével egyre elterjedtebb földhasznosítási forma az erdőgazdálkodás, így jelentősége is megnőtt, nemcsak mint az egészséges emberi környezethez nagy mértékben hozzájáruló életközösség, hanem egészségügyi-szociális, kulturális, turisztikai, valamint oktatási, kutatási célokat szolgáló szerepe is egyre növekszik, valamint megújuló erőforrásként való felhasználása is egyre nagyobb szerepet kap. A napjainkban tapasztalható klíma-változás hatásainak enyhítésében is fontos szerepet játszhat az erdő, mint mikro-klimatikus tényező, amely a biodiverzitás megőrzésének fontos eleme.

Az új erdészeti stratégia a védelmi, gazdasági és közjóléti funkció hármasának kiegyensúlyozott érvényesülését hivatott biztosítani. 

A Nemzeti Erdőstartégia teljes szövege letölthető weboldalunkról is.

forrás: kormany.hu

Kapcsolódó dokumentumok

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design