MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 

Erdőgazdálkodás és adózás- hogyan keressünk és kapjunk válaszokat?

Keresünk az erdőgazdálkodási tevékenységhez kötődő adózási kérdésekben jártas könyvelőt, adójogi szakjogászt, hogy információinkat és tapasztalatainkat megosszuk és átbeszéljük. A magán-erdőgazdálkodóknak nagy szüksége lenne arra, hogy az erdőgazdálkodás minden aspektusával, a megfelelő jogszabályi ismeretekkel és kötelezettségekkel tisztában legyenek. Jelenleg nagy a bizonytalanság, a közelmúltban változó előírások miatt szigorúbb az adminisztráció. A magán-erdőgazdálkodók és az erdőtulajdonosok megfelelő felkészítéséhez szükség lenne arra, hogy a könyvelési és adójogi szakemberek konzultáljanak az erdészeti ágazatban dolgozó szakemberekkel. Fontos lenne, hogy a könyvelők tisztában legyenek a földhasználati részletekkel és a gyakorlati dolgokkal, hiszen az erdőgazdálkodó földhasználati jogcíme meghatározza mind az erdőgazdálkodó, mind az erdő tulajdonosának adójogi kötelezettségeit. Továbbá fontos lenne az is, hogy a célszerű és gazdaságos földhasználati jogcím meghatározásához a szaktanácsadó is tisztában legyen a könyvelési és adójogi kérdésekkel.
Amennyiben már vannak erdőgazdálkodó ügyfelei vagy érdeklődik ezen téma iránt, a Magánerdőkért Egyesület keres olyan szakembereket, akivel konzultálni tud, és amely kapcsolatfelvételből minden fél profitál: erdőgazdálkodásban jártas könyvelőt kaphat az erdőgazdálkodó/erdőtulajdonos, a könyvelő ügyfélkörhöz juthat, a MERD pedig teljesíti alapszabályában meghatározott célját.

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design