MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 

Kiemelt vizsgálati területnek nyilvánította a NAV az EKÁER-rel kapcsolatos kötelezetettségek teljesítését.

Az adóhatóság minden év elején közzéteszi az adott év ellenőrzési terveit, idén is megtette. Egyrészt végre odafigyelt a nép szavára és az Uber legázolása után idén a taxisokra is rászáll, másrészt azt ígéri, egy komplex elemző rendszert épít ki, hogy a megbízható ügyfelek helyett valóban a kockázatosakat ellenőrizze.

 Ahogy ők fogalmaznak: "A NAV ellenőrzéseinek célja 2017-ben a gazdaság fehérítése, az adócsalások visszaszorítása, az önkéntes jogkövetés ösztönzése és a tisztességes gazdálkodók esélyeinek növelése. A fő célok elérésére törekedve négy meghatározó területre koncentrál a NAV".

4. Feketegazdaság elleni fellépés

Vannak olyan jelenségek, illetve tevékenységi körök, amelyeknél jelentős az adózási kockázat.

Kiemelt vizsgálati területek

  • Fogyasztási típusú, illetve egyéb termékértékesítéshez kapcsolódó adókötelezettségek teljesítésének ellenőrzése (például számlázási láncolatok ellenőrzése; EKÁER ellenőrzések; online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzése, adatok felhasználása, forgalomszámlálás; illegális fémkereskedelem; nagybani piacok ellenőrzése; adóminimalizálók; elektronikus kereskedelem, online szolgáltatások, sharing economy; áfakulcs-csökkentésekkel érintett termékkörök).

Fokozottan figyelemmel kíséri a NAV azokat a vállalkozásokat, melyek bevallási és egyéb rendelkezésre álló adataik alapján nem végeznek tevékenységet (alvó cégek), de máshonnan érkező adatok (tételes ÁFA, közösségi kereskedelem, ekáer...) ennek ellentmondanak.

forrás: http://mach-domjan.blog.hu/2017/02/22/2017-ben_a_taxisok_es_az_airbnb-sek_retteghetnek

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design