MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 

A Parlament elé terjesztették az Erdőtörvény módosítását

2017.március 14-én T/14461 számon beterjesztették a Parlament elé az Erdőtörvény módosítását. A beterjesztett törvényjavaslat és kommentárja a kapcsolódó anyagokban weboldalunkon letölthető, és  http://www.parlament.hu/folyamatban-levo-torvenyjavaslatok oldalon is megtalálható. A benyújtott tervezethez még a szavazás előtt benyújthatnak módosító indítványokat, így a most elérhető szövegezés még nem biztos, hogy a végleges forma!

Amennyiben a beterjesztett formátum kerül elfogadásra, komoly változások várhatóak többek között a társult erdőgazdálkodás megvalósítására, ezen kívül az erdőgazdálkodási tevékenység ellátására szóló megbízási szerződések a törvény erejénél fogva 2018-ban megszűnnek, illetve a hatályba lépéstől számított kettő évig lehetőség lesz az önerdősülések szabad rendelkezésű erdővé nyilvánítására.

Ajavaslat megszavazása esetén a módosítások 2017.július 1-én lépnek hatályba.

Természetesen a módosítás Magyar Közlönyben való kihirdetést követően az érintettek számíthatnak a MERD által szervezett fórumokra, hogy megfelelően felkészülhessenek a módosítás miatt beállt változásokra.

Kapcsolódó dokumentumok

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design