MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 

MÓDOSÍTÁS Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások című felhívás

Módosult Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások című felhívás

2017 április 18.Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelését célzó beruházások” című (VP5-8.5.1-17 kódszámú) felhívás és a Támogatói okirat. A módosítás a felhívás alábbi pontjait érinti:

Az 1.2. A rendelkezésre álló forrás fejezet  az alábbiak szerint módosult:  „A Felhívás ’1: A.), B.), C.) 2.) és 3: A.) és B.) célterülete az 5E, míg a vidéki térségekben létrehozni kívánt projektek esetében pedig a 6A fókuszterületek, megvalósulásához járul hozzá. Amennyiben bármelyik fókuszterületre allokált keretösszeg kimerül, az IH a benyújtás lehetőségét felfüggesztheti vagy a felhívást lezárhatja, illetve dönthet úgy, hogy a továbbiakban csak az egyik célterülethez tartozó tevékenységekre fogad be pályázatokat vagy csak az egyik célterülethez kapcsolódó költségeket ismeri el elszámolható költségként.”

A 3.4.1.1 Műszaki és szakmai elvárások fejezet I. Támogatás igénybevételének feltételei alfejezet C. Alátelepítés során állománykiegészítéssel történő erdőszerkezet átalakítás esetén pont 2. alpontja. módosult.

A II. Kötelezettségek vállalása alfejezet 3.) Egyéb, az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelése érdekében végzett tevékenységek esetén pont B. Erdei tisztások kialakítása vagy helyreállítása esetén alpont módosult.

A IV. Kötelezettségátadásra vonatkozó szabályok fejezet 5. pontja, valamint a VI. Jogkövetkezmények fejezet A.Tarvágást követő teljes erdőszerkezet átalakítás részének 2. pontja, B. Erdőállomány alatti erdősítéssel történő teljes erdőszerkezet átalakítás részének 3. pontja pontosításra került. A 3. Egyéb, az erdei ökoszisztémák ellenálló képességének és környezeti értékének növelése érdekében végzett tevékenységek esetén alfejezet B. Erdei tisztások kialakítása vagy helyreállítása részének 2. és 4. pontja módosult.

A 3.6.1. A projekt területi korlátozása fejezet, valamint a 3.8. Fenntartási kötelezettség fejezet módosult.

A 4.4.2. Kiválasztási kritériumok 3.) Tartalmi értékelési szempontok Az értékelés alapja oszlopában történt módosítás.

A felhívásban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal neve átírásra került, a továbbiakban Magyar Államkincstár elnevezés szerepel.  

forrás: szechenyi2020

https://www.palyazat.gov.hu/mdosult-az-erdei-koszisztmk-ellenll-kpessgnek-s-krnyezeti-rtknek-nvelst-clz-beruhzsok-cm-felhvs

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design