MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 

Elfogadták, kihirdetésre vár az Erdőtörvény módosítása!

A parlament.hu oldalon szereplő tájékoztatás alapján az egyes agrártörvények módosításáról beterjesztett salátatörvényben elfogadásra került az Erdőtörvény módosítására benyújtott javaslat is.

A módosító törvény 65. §-a a következő szövegezéssel került elfogadásra: 

"(1) Az Evt. 113. § (25) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„ (25) Az erdőről és az erdő védelméről szóló 1996. évi LIV. törvény 13. § (4) bekezdés a) pontja alapján, valamint az erdőről és az erdő védelméről szóló 1996. évi LIV. törvény hatályba lépését megelőzően megkötött megbízási szerződést bármelyik fél 60 napos felmondási idővel felmondhatja.

 (2) Evt. 113. §-a a következő (25a) bekezdéssel egészül ki:

(25a) A (25) bekezdés szerinti szerződések 2020. május 7-én hatályukat vesztik, az ilyen jogcímen fennálló bejegyzéseket az erdészeti hatóság törli az erdőgazdálkodói nyilvántartásból.”

Az elfogadott törvénymódosítás szerint tehát egyrészről haladékot kaptak az érintettek a jogviszonyok rendezésére, másrészről jogszabályi előírás alapján rendes felmondási jogot biztosítottak a felek részére. A megszavazott törvénymódosítás az Országgyűlés Elnökének aláírására és kihirdetésre vár.

A Magyar Közlönyben való megjelenésről és a módosítás hatályba lépéséről weboldalunkon tájékoztatjuk az érdeklődőket.

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design