MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 

2018.II. félévi fakitermelési munkák bejelentési kötelezettsége- 2019.január 31-ig

Bejelenési határidő végéhez közeledünk.

 A Vhr 29§ 1) b bb) pontja szerint a tárgyév második felében elvégzett, részben elvégzett, illetve elmaradt erdőnevelési és fakitermelési tevékenységeket – a december 31-i állapotnak megfelelően – a tárgyévet követő év január 31-ig kell bejelenti az erdészeti hatóságnak.

 A bejelentéshez mindig az aktuális, hatóság által közzétett nyomtatványt kell használni.  A nyomtatvány elérhető a http://portal.nebih.gov.hu/ugyintezes/noveny/nyomtatvanyok oldalon a "Végrehajtott erdőgazdálkodási tevékenység" pont alatt.

 Amennyiben a tervezett fatömeg és a ténylegesen kitermelt, bejelenteni kívánt fatömeg között több mint 10% az eltérés, abban az esetben a bejelentés a "Végrehajtott fakitermelési munkák egyedi bejelentése" nyomtatványon történjen. Egyéb esetben a "Végrehajtott fakitermelési munkák listás bejelentése" használható.

 Amennyiben a fakitermelés részben valósult meg, és a fennmaradó részét nem, vagy 2019-ben kerül elvégzésre, tehát áthúzódik a következő évre, azt a bejelentésben az adott rubrikában jelölni kell!

 Amennyiben a fakitermelés teljes egészében elmaradt, azt az "Elmaradt fakitermelési munkák bejelentése" nyomtatványon kell jelezni az erdészeti hatóság felé. Ezt mindenképpen meg kell tenni még azelőtt, mielőtt 2019-ben ismételten betervezésre kerülne a fahasználat. Amennyiben ezt elmulasztják, a 2018-as bejelentetés alapján 2019-ben a fakitermelés nem végezhető, hiszen az kizárólag tárgyévre vonatkozott.

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design