MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 

Tájékoztatás Viharkárral érintett erdőrészletek támogatásának igényléséről.

Tisztelt Gazdálkodók!

A viharkáros területek támogatásáról megjelent pályázati felhívás keretében, minden károsult, és erdőfelújítással érintett területen igényelhető támogatás. Mindegy, hogy az erdőfelújítást 2020., vagy 2021. évben végezte el a gazdálkodó.

Teendők:

  1. Hatósági bizonyítvány igénylése a Nemzeti Földügyi Központtól az alábbi e-mail címen. erdeszet@nfk.gov.hu; Mellékeljük a hatósági bizonyítvány kérésére ajánlott nyomtatványt. Más formában, de azonos adattartalommal is benyújtható az igénylés.
  2. A  MÁK  10032000-00358688-00000000 számlájára kell befizetni a hatósági bizonyítvány eljárási díját, ami erdőrészletenként 2.000 Ft. A befizetés bizonylatát célszerű a kérelemmel együtt beküldeni a fenti e-mail címre.
  3. Szükség van a károsodott terület papír alapú erdőtérképen történő ábrázolására, ami lehet a gazdálkodó erdőtervének a térképe is. Fontos, hogy ezt minden esetben meg kell tenni, akkor is, ha teljes erdőrészletet érintett a károsítás. Részterületes károsítás esetén az erdészeti térképen túl szükség van a részterületet ábrázoló térképre is, ami alkalmas a helyszíni beazonosításra. Ajánlott GPS-el történő kimérés, vázrajz készítésével.
  4. Amennyiben mesterséges erdősítés történt, akkor szükséges a felhasznált erdészeti szaporítóanyag származási bizonyítványa. Ha sarjaztatás történt, akkor fokozottan figyelni kell arra, hogy csak gyökérsarjról történő felújítás támogatott, melynek igazolása az Erdészeti Hatóság által kiadott erdősítési műszaki jegyzőkönyv lesz.
  5. A benyújtás az egységes kérelem keretében május 15-ig tehető meg.

VIHARKÁR KÉRELEM KÉRELEM HATÓSÁGI BIZONYÍTVÁNY IGÉNYLÉSÉHEZ

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design