MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 

ULTRAHANGOS VADRIASZTÓ- MERD TAGOKNAK 20%-OS KEDVEZMÉNNYEL!

Egyre több időt és energiát emészt fel a túlszaporodott nagyvadállományunk elleni védekezés, amely fokozott nyomást helyez a gazdaságokra.

Épp ezért a megfelelő védelem kiépítése kiemelten fontos feladattá vált az elmúlt években. Az etetésen és a mechanikai védelmen túl szükségszerűvé vált más alternatív védekezési módszerek alkalmazása is.

Ilyen módszer például az ultrahangos vadriasztás, melynek egyik magyarországi képviselete és gyártója a Doxmand Hungary Kft.

Mi az az ultrahnagos vadriasztás?

Azokat a nagyfrekvenciás hangokat nevezzük ultrahangnak, melyek a 20 kHz feletti tartományba esnek. A Doxmand vadriasztói piezo elektromos hangszórók segítségével képesek előállítani a 20 kHz feletti tartományt, amely zavaró az állatok számára, hosszú távon nem tudják elviselni és ezért elhagyják a védett területet.

Ez a tartomány emberi fül számára szinte hallhatatlan, ezért bárhol alkalmazható. A riasztót ügyesen elrejtve a szem elől gyakorlatilag észrevehetetlen működést eredményez, így a lopástól aligha kell tartani.

Szinte bárhol, bármikor bevethetők

A Doxmand vadriasztócsalád 4 különböző típust kínál, melyek közül a terület nagysága szerint érdemes kiválasztanunk a megfelelőt. A legkisebb készülék megközelítőleg 1 hektár terület lefedésére képes, míg a 8 hangszórós kivitellel akár 6 hektárt és védhetünk.

Nagyobb szántóföldi területek mellett az erdészetben is hasznosítani tudjuk a készülékeket frissen elvetett makkok, sarjadó akácosok, új telepítésű csemetések védelmére. Elsősorban nagyvadak (őz, szarvas, vaddisznó), de apróvadak ellen is bevált módszer az ultrahangos védekezés.

Kihelyezésük egyszerű, a kerítéssel és villanypásztorral szemben akár egyetlen ember is képes telepíteni.

A berendezések megújuló energiát használnak a töltéshez, ezért minden típus beépített napelemmel rendelkezik, amik elegendő energiával látják el a készülékek akkumulátorait.

A készülékházak időjárásálló kivitelben készülnek, ezért egy kiadósabb esőtől sem kell óvni őket, minden időjárási körülmény között alkalmazhatók.

Nincs más dolgunk, mint bekapcsolni a készüléket, amely aztán automatikusan megkezdi a zavaró hanghatások generálását, így szinte gondozásmentesen és észrevétlenül védi meg a területet.

Vásárolja meg kedvezményesen

A Doxmand Hungary Kft. a Magánerdőkért Egyesület számára lehetőséget biztosít kedvezményes vásárlásra. A 20%-os kedvezmény érvényesítéséhez nincs másra szükség, csak egy igazolásra a “MERD” tagságról, melyet a megrendelő e-mailhez csatolva küldhet el az info@doxmand.hu e-mail címre.

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design