MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 

NFK tájékoztató kreditpont gyűjtés határidejéről KÖZÉPFOKÚ végzettségű jogosult erdészeti szakszemélyzet részére

TÁJÉKOZTATÓ

a kizárólag szakfeladatokat ellátó, középfokú végzettségű jogosult erdészeti szakszemélyzet részére

Az erdészeti szakszemélyzet és az erdészeti szakirányító vállalkozás tevékenységének és nyilvántartásának, valamint az erdészeti szakszemélyzet továbbképzésének szabályairól szóló 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet hatálybalépésekor, 2020. július 1-én nyilvántartásban lévő jogosult erdészeti szakszemélyzet határozatlan idejű kiemelt besorolása határozott idejűvé vált. Az ő esetükben a jogszabály a jogosulti kiemelt besorolás meghosszabbítási kötelezettségére vonatkozóan a többi kiemelt besorolásától függően más-más határidőt és elérendő pontszámot írt elő.

A kizárólag szakfeladatokat ellátó, középfokú végzettségű jogosult erdészeti szakszemélyzetnek 2022. július 1-ig kell 48 kreditpontot gyűjteni, melyből legalább 36 kreditpontot válaszható kiegészítő képzésen kell megszerezni. Az összegyűjtendő kreditpontok maximum 25 %-át lehet szakmai rendezvényeken való részvétellel, válaszható kiegészítő képzés oktatójaként vagy szakmai rendezvény előadójaként valamint publikációs tevékenységért begyűjteni.

A nem rendészeti besorolású (kizárólag szakfeladatokat ellátó), középfokú végzettségű jogosult erdészeti szakszemélyzetnek jelen tájékoztató megjelenésétől számítva kevesebb, mint 10 hónapja van a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján meghirdetett akkreditált válaszható kiegészítő képzéseken illetve szakmai rendezvényeken a 48 kreditpont megszerzésére!

Az aktuálisan megszerzett kreditpont mennyiséget a jogosult erdészeti szakszemélyzet jelenleg az interneten nem tudja megnézni, erről információt a szakszemélyzetet nyilvántartásba vevő megyei kormányhivatal erdészeti hatóságától kaphat.

 A kreditpontok összegyűjtését követően, a határidő (2022. július 1.) lejárta előtt a szakszemélyzetet nyilvántartásba vevő megyei kormányhivatal erdészeti osztályához kell benyújtani a jogosultság meghosszabbítását igénylő kérelmet. Aki a megadott határidőig nem gyűjti össze a 48 kreditpontot, annak kérelme ellenére sem hosszabbítható meg a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolása! 2022. július 1-től automatikusan megszűnik a kiemelt besorolása (nem lesz jogosult erdészeti szakszemélyzet), visszaminősül „sima” erdészeti szakszemélyzetté.

A kreditpont-szerzési lehetőségekről, valamint az aktuálisan meghirdetett válaszható kiegészítő képzésekről illetve szakmai rendezvényekről részletes tájékoztatókat az NFK honlapján, az alábbi oldalon lehet olvasni:

https://nfk.gov.hu/Akkreditalt_valaszthato_kiegeszito_kepzesek__illetve_szakmai_rendezvenyek_news_669

 Figyelem! Ha az erdészeti szakszemélyzet a jogosult erdészeti szakszemélyzet kiemelt besorolását 2020. július 1. után szerezte meg, akkor rá a fentektől eltérően más részletszabályok vonatkoznak, ezek a hivatkozott kormányrendeletben és az NFK honlapján olvashatóak (5 év, 120 kreditpont).

Budapest, 2021. szeptember

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design