MERDO.hu - Magán Erdőkért Egyesület

Tisztelt Adományozók! A MERD Magánerdőkért Egyesület ezúton szeretné megköszönni, hogy adója 1%-ával támogatta munkánkat, egyesületünket! Köszönjük szépen!

 

MÓDOSULT A NATURÁS TÁMOGATÁSI KIÍRÁS

A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint módosult a VP4-12.2.1-16 kódszámú, „Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések” című pályázati felhívás dokumentációja. A módosítás célja a 2023. évi támogatások igénylésének lehetővé tétele, valamint a 2021. december 31-én kivezetésre került megbízott erdőgazdálkodói jogviszonnyal érintett erdők új erdőgazdálkodói részére a 2022. évi támogatási jogosultság megalapozása.

Az alábbiakban összefoglaljuk a módosítás részleteit:

  • A 4.1.1. Műszaki és szakmai elvárások fejezet I. Jogosultsági kritériumok 2. bekezdésének módosítása alapján azok az erdőgazdálkodók is támogatásban részesíthetők, amelyeknek 2021. december 31-én megszűnt a erdőgazdálkodási megbízási jogviszonya, de a 2022. évi egységes kérelem benyújtására rendelkezésre álló időszak utolsó napja előtt az erdészeti hatóságnál kezdeményezte az erdőgazdálkodóként történő ismételt nyilvántartásba vételét, és ez alapján 2022.szeptember 30-ig újra a terület erdőgazdálkodójává vált, továbbá az érintett erdő vonatkozásában rendelkezik erdőtervvel, vagy jogerősen jóváhagyott erdőtelepítési kivitelezési tervvel.
  • A 4.1.1. II. Kötelezettségvállalások fejezet 2. bekezdés c) pont módosítása alapján a támogatást igénylőknek a képzési kötelezettséget a programozási időszakban egyszer kell teljesítenie, legkésőbb 2023.december 31-ig. Kivételt képeznek azok a kedvezményezettek, akik 2023. évben nyújtanak be első alkalommal támogatási kérelmet, mert esetükben legkésőbb 2024. december 31-ig kell a képzési kötelezettséget teljesíteni.
  • A 5.2. A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartamfejezet módosítása alapján a felhívásra 2023-ban is lehet beadni támogatási kérelmet, - ami egyben kifizetési igénylés is.
  • A 7.1. Indikátorok fejezetben a Vidékfejlesztési Program alapján módosultak a felhívás indikátorszámai.
  • Az 3 A támogatás mértéke, összege fejezet és a felhívás 3. számú melléklet(Támogatási összegek) pontosítása alapján a 2021-ben megemelkedett támogatási összegek a 2023-ban az egységes kérelem kertében benyújtott támogatási, illetve kifizetési kérelmek esetében is alkalmazhatók.
  • Az számú melléklet (Fogalomtár) kiegészült a „megbízási szerződés” fogalmával.
  • A Támogatói Okirat a felhívással összhangban módosult.

forrás: https://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/erdogazdalkodas/105534-modositasok-a-natura-2000-erdoteruleteknek-nyujtott-kompenzacios-tamogatas-palyazati-felhivasaban

 

minden jog fenntartva: Magán Erdőkért Egyesület 2014



MSBT.hu design